Östra Syningevägen 42, 76191 Norrtälje, Sweden
+46739866856
info@ostrasyninegard.se

Bondens bästa recept

Kött från Roslagen

Bonden Niclas Lindström tipsar om sina bästa recept och hur du tar tillvara på vårt nötkött på bästa sätt.

Gulasch
Styckdetalj: Högrev

  • 500 grytbitar Högrev
  • 1 storgul lök
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 4 msktomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,2 l vatten
  • 4 kalvbuljong
  • 400 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1.  Skala och hacka lök och vitlök. Torka köttbitarna med hushållspapper. Bryn dem i smör i en stekpanna så att det får fin färg runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 1 minut. Rör i tomatpuré och paprikapulver och stek ytterligare ca 1 minut.
  2.  Lägg kött och lök i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll vattnet i grytan. Tillsätt kalvfond. Sjud soppan med locket på glänt tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.
  3.  Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner potatis och paprika i soppan och sjud ytterligare ca 30 min. Krydda med peppar.
  4.  Servera soppan med en klick cremefraish, hackad persilja och bröd.