Den här sidan är under uppbyggnad och uppdaterad kontinuerligt.
Bonden Niclas Lindström tipsar om sina bästa recept och hur du tar tillvara på vårt nötkött på bästa sätt.
Köttdel: Högrev
Gulasch
- 500 grytbitar Högrev
- 1 storgul lök
- 2 storavitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 4 msktomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1,2 l vatten
- 4 kalvbuljong
- 400 g potatis
- 2 röda paprikor
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Torka köttbitarna med hushållspapper. Bryn dem i smör i en stekpanna så att det får fin färg runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 1 minut. Rör i tomatpuré och paprikapulver och stek ytterligare ca 1 minut.
- Lägg kött och lök i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll vattnet i grytan. Tillsätt kalvfond. Sjud soppan med locket på glänt tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.
- Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner potatis och paprika i soppan och sjud ytterligare ca 30 min. Krydda med peppar.
- Servera soppan med en klick cremefraish, hackad persilja och bröd.