Östra Syningevägen 42, 76191 Norrtälje, Sweden
+46739866856
info@ostrasyninegard.se

Bondens bästa recept

Kött från Roslagen

Den här sidan är under uppbyggnad och uppdaterad kontinuerligt.

Bonden Niclas Lindström tipsar om sina bästa recept och hur du tar tillvara på vårt nötkött på bästa sätt.

Köttdel: Högrev

Gulasch

  • 500 grytbitar Högrev
  • 1 storgul lök
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 4 msktomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,2 l vatten
  • 4 kalvbuljong
  • 400 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1.  Skala och hacka lök och vitlök. Torka köttbitarna med hushållspapper. Bryn dem i smör i en stekpanna så att det får fin färg runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 1 minut. Rör i tomatpuré och paprikapulver och stek ytterligare ca 1 minut.
  2.  Lägg kött och lök i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll vattnet i grytan. Tillsätt kalvfond. Sjud soppan med locket på glänt tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.
  3.  Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner potatis och paprika i soppan och sjud ytterligare ca 30 min. Krydda med peppar.
  4.  Servera soppan med en klick cremefraish, hackad persilja och bröd.